Hram în Parohia Lespezi

15 Octombrie 2019

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost oficiată în Parohia Lespezi, Protopopiatul Buhuși, slujba Vecerniei unită cu Litia, în cinstea ocrotitorului spiritual al bisericii parohiale și al comunității de aici, Sf. Cuv. Parascheva.

Prezent în mijlocul soborului de preoți și a credincioșilor a fost părintele Protopop Vasile Cozma, care a adus binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale și a rostit cuvânt de învățătură credincioșilor din satul Lespezi.

Părintele protopop a evidențiat criteriile prin care se ajunge la sfințenie: suferință de bunăvoie până la moarte, mărturisirea Mântuitorului Iisus Hristos pe parcursul întregii vieți pământești și evlavia poporului față de sfânt, după trecerea lui la cele veșnice, ca urmare a binefacerilor primite în urma rugăciunilor înălțate către el.

În cadrul slujbei Litiei a fost săvârșită și slujba Parastasului pentru ctitorii adormiți care au ridicat locașul de rugăciune.

Părintele protopop a apreciat și lucrările administrative desfășurate în Parohia Lespezi prin implicarea părintelui paroh Botezatu Radu împreună cu credincioșii parohiei, care au reabilitat fațada bisericii parohiale și pictura interioară.

Părintele paroh a mulțumit părintelui protopop, preoților, credincioșilor si tuturor celor ce s-au implicat în organizarea acestui eveniment.