Hram la Parohia Racova, Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, sâmbătă, 6 ianuarie 2017, Parohia Racova din Protopopiatul Buhuși, și-a cinstit ocrotitorul spiritual, Sf. Proroc Ioan Botezătorul.

 

În mijlocul soborului preoților din cercul pastoral nr. 4 „Sf. Ioan Gură de Aur” și a numărului impresionant de credincioși, a fost prezent PC Pr. Protopop Vasile Cozma, sub protia căruia au fost săvârșite slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a făcut referire la activitatea Sf. Ioan ca Înaintemergător și Botezător al Mântuitorului Iisus Hristos, despre diferența botezului practicat de Sf. Ioan, un botez al pocăinței care avea să pregătească calea către Botezul Mântuitorului Iisus Hristos, cu Duh Sfânt și cu Foc către Împărăția lui Dumnezeu.

Tot acum, părintele protopop a apreciat activitatea pastoral – misionară și activitatea administrativă a celor doi preoți tineri din această parohie: Pr. Ciobanu Ionuț și Pr. Pascariu Sebastian, care împreună cu credincioșii încredințați spre păstorire reușesc să desfășoare o activitate vie, dinamică în sânul Bisericii lui Hristos.

A urmat slujba de pomenire a ctitorilor trecuți la cele veșnice, iar la final, părintele paroh Ciobanu Ionuț și părintele slujitor Pascariu Sebastian au mulțumit părintelui protopop, preoților și credincioșilor pentru participarea la acest moment duhovnicesc.