Fost membru al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, trecut la cele veșnice

02 Decembrie 2020

Mesaj de condoleanțe transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la trecerea la cele veșnice a domnului Constantin Răducanu, fost membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Nespusă durere şi profund regret se aştern în sufletele tuturor celor care trăiesc în aceste clipe despărţirea de omul, soţul, tatăl și prietenul, Constantin Răducanu, care în ziua de 30 noiembrie 2020, la vârsta de numai 57 de ani, a părăsit lumea aceasta, în urma unei grele suferințe.

Domnia Sa a fost un prieten de nădejde al Bisericii și un bun creștin, calităţi ce l-au recomandat spre a fi desemnat ca membru, începând cu anul 2010, al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. În această demnitate, a sprijinit proiectele cultural-religioase implementate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în perioada 2010-2014, implicându-se activ în viața Bisericii și reprezentând Eparhia în dialog cu alte instituții ale statului.

În întreaga sa activitate desfăşurată în această lume, a lăsat o părticică din sufletul său. În scurta sa viață a reușit să împlinească fapte extraordinare ce i-au adus aprecierea colegilor și partenerilor pe care i-a avut alături. S-a consumat ca o făclie fiind mereu în slujba aproapelui și a celor aflați în dificultate, împlinind poruncile Evangheliei ca un adevărat fiu al Bisericii.

În aceste clipe de adâncă tristeţe, ne exprimăm compasiunea şi suntem duhovniceşte alături de întreaga familie îndoliată, de doamna Elena Răducanu și de fiul Codrin Răducanu, rugând pe Milostivul Dumnezeu să rânduiască sufletul său în latura celor drepţi.

În veci veşnică pomenire!

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului

 

 

Repere biografice:

Domnul Constantin Răducanu s-a născut la data de 21 mai 1963 în localitatea Bacău;

A urmat școala generală în Bacău, apoi cursurile liceale la Liceul „Lucrețiu Pătrășcanu”, actualmente Colegiul Național „Gheoghe Vrânceanu”;

În anul 1988 s-a căsătorit cu Elena, cea care i-a dăruit pe fiul lor Codrin;

A fost patron al firmelor Royan Garden și S.C. Racole Exim S.R.L. din Bacău;

În perioada 2010-2014, pentru calitățile sale manageriale a fost ales în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Dumnezeu să-l odihnească împreună cu drepții în Împărăția Cerurilor!