Finalul școlii de vară organizat în Parohia Horia

Joi, 7 septembrie, Parohia Horia s-a îmbrăcat de sărbătoare cu prilejul hramului bisericii de la cimitir închinat Nașterii Maicii Domnului.

 Deși acest sfânt locaș este departe de centrul localității, totuși el este aproape de sufletele enoriașilor. Aceasta a demonstrat-o numărul mare de participanți la slujba de Priveghere oficiată de un sobor de preoți având ca protos pe preacuviosul părinte arhimandrit Andrei Ioniță.
        La sfârșitul acestei sfinte slujbe, după meditația expusă de către preacucernicul părinte Ioan Gherasimescu, părintele paroh, aducând mulțumiri Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru mijlocirea către Fiul Său pentru această comunitate, precum și tuturor celor prezenți, a purces, conform tradiției, la evidențierea activităților desfășurate în cadrul Școlii de vară, organizată în parohie cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 7 iulie -  7 septembrie 2023, activități ce au fost reliefate prin imagini color frumos expuse pe un banner spre a fi admirate de toți cei prezenți.
      S-au adus mulțumiri și diplome de excelență celor 10 voluntari, s-au premiat cu medalii, cupe și premii în bani câștigătorii concursului de șah, Cupa "Florin Teodorescu", atât pentru secțiunea copii, cât și pentru vârstnici, s-a dat un premiu consistent financiar pentru șeful de promoție 2022-2023 al Școlii Gimnaziale "Carmen Sylva" Horia, s-au înmânat 12 ghiozdane școlare complet echipate unor elevi nevoiași din parohie.
       Părintele paroh Gheorghe Smerea a mulțumit preacucernicilor părinți împreună slujitori pentru susținerea în realizarea unor astfel de activități și, nu în ultimul rând, enoriașilor și Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pentru ascultarea rugăciunilor și binevenita mijlocire.

(Pr. S.G.)