Filantropie și colinde la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel mare –Hârja”

17 Decembrie 2016

În perioada 16-17 decembrie 2016, la Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, două școli gimnaziale din Onești, ”Sf.Voievod Ștefan cel  Mare” și ”Emil Racoviță” au devenit purtătoare ale mesajului Nașterii Domnului Hristos, prin colinde și filantropie.

Elevii școlii ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Onești, insituție parteneră în multe proiecte și activități, coordonați de Domnul Director Prof. Ionel Abaza, Doamna Prof. Nadia Vîlcu și Doamna Prof. Marta Pânzaru, au venit la așezământ cu daruri pentru bătrâni constând în alimente și obiecte de trebuință îngrijirii lor. Pe lângă acestea, un dar deosebit a fost colindul lor, armonie de cântec, bucurie și credință ce a picurat lacrimi de nostalgie și dragoste pe obrazul gazdelor ce au primit cu emoție vestea nașterii Fiului de Împărat în chip minunat, actul lor artistic aducând atmosfera din peștera Betleemului în mijlocul lor.

Școala „Emil Racoviță”, reprezentată de prof. Elena Daniela Coșa, a adus bucuria colindului și a darului oferit vârstnicilor din centrele rezidențiale ale asociației. Alimentele neperisabile donate beneficiarilor din partea școlii, reprezintă un real ajutor instituției social – filantropice. Colindele au descrețit frunțile brăzdate de mulți ani și suferință ale bătrânilor, reprezentând cele mai frumoase clipe ale pregătirii pentru primirea lui Mesia, a Răscumpărătorului și Dumnezeului nostru.

Cei mici au mers apoi la cantina centrului rezidențial, unde Părintele Director Ilarion Mâță le-a împărțit plăcinte, ceai cald și daruri, respectându-se astfel tradiția de a fi răsplătiți pentru colind.

(Liliana Pânzaru – Psiholog , Hârja)