Festivalul Județean de Folclor „Și noi suntem fiii satului”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în prezenţa părintelui profesor Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, sâmbătă, 5 octombrie 2019, de Ziua Internațională a Educației, sub patronajul Asociației Profesorilor de Religie “Sfânta Parascheva” Bacău, a fost organizat Festivalul de folclor “Și noi suntem fiii satului”, activitate de celebrare a tradiţiilor satului în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

În prezenţa unui public numeros, festivalul a debutat cu invitația la rugăciune, dată de clopot și de toacă. A urmat cuvântul domnului prof. dr. Iulian Bucur, şeful secţiei de Etnografie din cadrul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, care a prezentat raţiunea pentru care trebuie să omagiem satul românesc, dar şi rolul învățătorului şi al preotului în propășirea vieții spirituale româneşti. Evenimentul a continuat cu o suită de cântece și dansuri populare, de o înaltă notă artistică, interpretate de elevii unor renumite şcoli din judeţul Bacău, dar şi de unii invitaţi speciali din judeţul Vaslui.

La final, au fost aduse alese mulţumiri elevilor participanți, profesorilor coordonatori, pentru riguroasa selecție făcută, tinerilor prezentatori Ioana Florea și Cosmin Clapon, elevi ai Colegiului Național “Vasile Alecsandri” din Bacău, doamnelor profesoare Carmen Busuioc, directorul artistic al Festivalului, Elena Vasilica Abageru și Ionela Petrescu, pentru implicarea în realizarea acestei frumoase activități.

Prof. Teodora Plăeșu,

 Preşedinta Asociației Profesorilor de Religie “Sfânta Parascheva” Bacău