Excursie pentru copiii de la Centrul "Episcop Melchisedec" din cadrul Școlii Calistrat Hogaș - Roman

 Fundația ”Episcop Melchisedec”, în parteneriat cu Protopopiatul Roman, cu tinerii de la Clubul Impact "Tineri cu atitudine", din cadrul Colegiului Național „Roman Vodă” și cu ajutorul creștinilor evlavioși din orașul Roman, a organizat în ziua de 18 iunie 2014 o excursie cu caracter formativ, cultural și religios, având ca beneficiari copiii Centrului "Episcop Melchisedec" din cadrul Școlii „Calistrat Hogaș” – Roman.

Fundația „Episcop Melchisedec”, în parteneriat cu Protopopiatul Roman, cu tinerii de la Clubul Impact "Tineri cu atitudine", din cadrul Colegiului Național „Roman Vodă” și cu ajutorul creștinilor evlavioși din orașul Roman, a organizat în ziua de 18 iunie 2014 o excursie cu caracter formativ, cultural și religios, având ca beneficiari copiii Centrului "Episcop Melchisedec" din cadrul Școlii „Calistrat Hogaș” – Roman.

”Deși la prima vedere sfioși, copiii au fost extrem de receptivi, ne-au încântat cu pofta lor de viață și ne-au oferit multe zâmbete, ce ne-au făcut să uităm pentru o zi de toate grijile și de toate problemele, devenind și noi copii alături de ei. Această excursie a fost posibilă și datorită proiectului numit ,,Brățara bucuriei”, proiect ce a avut ca scop strângerea de fonduri necesare acestei deplasări. Tinerii voluntari au confecționat brățări multicolore pe care le-au dăruit apoi tuturor celor care făceau câte o donație”, a declarat părintele Crețu Cătălin, organizatorul acestei acțiuni.

 Prima surpriză pentru copii a fost vizita la Casa memorială ”Vasile Alecsandri” din Mircești. Aici, cei mici au putut admira mobilierul de epocă și au putut afla noi informații despre poet. Următoarea oprire a fost la Muzeul Apelor din orașul Fălticeni. Copii au devenit prieteni cu voluntarii, au fost încântați de ceea ce au văzut, punând întrebări și fotografiind fiecare exponat. În cele din urmă, aceștia și-au luat câte un suvenir și au plecat nerăbdători către următoarea destinație, care a fost Muzeul de Arte „Ion Irimescu”, muzeu înființat în anul 1974. Aici copiii au admirat minunatele sculpturi ale maestrului Ion Irimescu, putându-și satisface curiozitățile adresând întrebări ghidului care le-a răspuns în permanență. Cea mai așteptată vizită a fost cea de la Mănăstirea Cămârzani, situată într-un cadru natural deosebit ce a încântat privirile tinerilor. A urmat apoi vizita la mănăstirea Râșca și în cele din urmă la mănastirea Slatina. „A fost o excursie pe care am așteptat-o de mult timp. Ne-am simțit minunat, am aflat lucruri noi și ne-am dori să se mai organizeze astfel de acțiuni”, a declarat unul din tinerii excursioniști.