Eveniment istoric la Târgu Ocna

Marți, 16 septembrie 2019, peste 500 de copii din orașul de pe cursul mijlociu al râului Trotuș au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. În cadrul proiectului "Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!", inițiat de ierarhul iubitor de tineri, în curtea Bisericii „Buna Vestire”-Răducanu, începutul noului an școlar s-a transformat sub stropi de aghiasmă, rugaciune și zâmbet, în întâlnire de taină sub cer de septembrie între Biserică și Școală.

Deopotrivă preoți, cadre didactice și elevi atât din oraș, cât și din localitățile cuprinse între Dofteana și Târgu Trotuș au luat parte la acest demers.
După momentul de rugăciune, Ierarhul a înmânat diplome profesorilor și pachete cu rechizite și dulciuri copiilor.
În cuvântul de Învățătură care a încheiat festivitatea Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a subliniat colaborarea dintre preot și cadru didactic, axă importantă în dezvoltarea educației spiritual-culturale și intelectuale a neamului.
Mulțumind Părintelui Arhiepiscop, protoiereul de Onești Ioan Bârgăoanu a scos în evidență faptul că reușita evenimentului s-a datorat și preoților din zonă care atât de la amvon, cât și prin vizitele pastorale mențin conștiința și sufletul copilului aproape de Hristos.
Activitățile catehetice de tip Tabara ssu Școala de vară au fost și ele amintite, ca model de bune practici derulate sub îndrumarea Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Administrației Eparhiale.
Ca simbol al acestei prime întâlniri de acest fel din Târgu Ocna, ierarhului i-a fost dăruită o icoană cu Maica Domnului. Instantaneele care au surprins evenimentul coroborat cu poza de final, spun mai mult decât cuvintele.

Pr. Andrei Silviu Neicu