Elevii Şcolii Postliceale Sanitare din Roman în vizită la Complexul Rezidenţial de la Hârja

11 Noiembrie 2019

Ca în fiecare an şcolar, după tradiţie, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la iniţiativa Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman cadrele didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare alături de elevii ce urmează a deveni asistenţi medicali generalişti au fost voluntari pentru o zi la Complexul Rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Hârja, comuna Oituz, Protopopiatul Oneşti.

Grupul invitat a fost întâmpinat de către părintele Ilarion Mâţă, preşedintele Complexului, cu urarea de bun venit după care a prezentat Centrul în tot ansamblul său.

Apoi, elevii au fost organizaţi pe grupe în vederea vizitei pe secţii şi saloane la pacienţi. Aceştia, sub supravegherea cadrelor medicale, au reuşit prin această lecţie practică să îşi însuşească partea practică a procesului de Noursing de la Tensiune Arterială, administrarea de medicamente, întocmirea planului de tratament, cât şi dialogul medico-spiritual cu pacienţii spre încurajare şi alinare.

A fost o activitate didactică şi de iniţiere în practica medicală însoţită şi de aspectul social-filantropic. La final, părintele Ilarion a adus mulţumiri şi a adresat invitaţia de a reveni şi în anul următor.