Duminica satului românesc, omagiată la Moinești

Luni, 26 septembrie 2022, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Teologul, a avut loc întrunirea Cercului pastoral „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”-Moinești.

Cu aceasta ocazie, părintele protopop Costel Mareș a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești, la care au participat preoții Cercului pastoral Moinești.

După slujbă, a fost prezentat documentarul „Un crâmpei din satul românesc”, realizat cu sprijinul unor enoriași din cuprinsul Cercului pastoral Moinești. După vizionarea documentarului, au fost acordate și înmânate, de către părintele protoiereu, diplome de excelență tuturor protagoniștilor acestui documentar, care au fost prezenți în lăcașul de cult.

A fost aleasă această zi pentru vizionarea acestui documentar și pentru faptul că prin Legea 44 / 2020 s-a hotărât ca ultima duminică din luna septembrie să fie dedicată satului românesc. În cuvântul adresat celor prezenți, părintele protopop a mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest proiect: „Am urmărit cu mare atenție acest documentar care devine un mijloc de a ne aminti de cei dragi, având rolul de a păstra și perpetua valorile înaintașilor noștri din satul romanesc. Mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat în acest proiect și ați dorit să faceți parte din el, și care va constitui peste ani un document de mare valoare”.

Pr. Cristian-Ioan Balaban