Dublă bucurie în Parohia "Sf. Gheorghe", Hârja

21 Iunie 2015

De la cei mai mici la cei mai în vârstă, enoriașii parohiei Hârja din Protopopiatul Onești au avut bucuria de a participa în Duminica a treia după Rusalii la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de către IPS Arhiepiscop Ioachim, căreia i s-a adăugat și Taina Botezului pruncei Efremia, cel de al treilea copil al părintelui Ilarion Mâță, directorul Asociației "Sf. Ștefan cel Mare" și inspector al Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Astăzi, 21 iunie 2015, în a III-a Duminică după Pogorârea Duhului Sfânt, IPS Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica "Sfântul Gheorghe", Parohia Hârja, Protopopiatul Oneşti. Cu acest prilej, IPS Părinte Ioachim a oficiat și Taina Botezului pentru prunca Efremia, fiica preotului paroh Ilarion Mâță.

În cuvântul rostit cu acest prilej IPS Părinte Arhiepiscop a atras atenția asupra faptului că e o mare bucurie alăturarea Botezului cu Sfânta Liturghie, căci "prin Taina Botezului se plămădește o nouă cărămidă vie, care se adăugă la edificiul sfânt al Bisericii". Făcând referire la Evanghelia zilei, care vorbește "Despre grijile vieții", ierarhul a precizat: "Dacă avem conștiința că toate vin de la Dumnezeu, înmulțind darurile pe care ni le-a dat, cu înțelepciune și cu jertfă, nu ne vom îngrijora că nu vom avea cele ce ne sunt de trebuință. Astfel înțelegem ce înseamnă să nu porți de grijă, căci Dumnezeu poartă de grijă. Aici, la Așezământul de la Hârja, avem cel mai bun exemplu în acest sens. Celor care beneficiază de serviciile oferite aici nu le lipsește aproape nimic. Aici este o lucrare, o efervescență, o Liturghie, pentru care Dumnezeu trimite toate la bună vreme, venind în sprijinul copiilor și bătrânilor de aici. De aceea am ținut atât de mult să fim prezenți în această duminică în acest loc, unde este atât de evidentă purtarea de grijă a lui Dumnezeu, prin lucrarea noastră jertfelnică. Și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile pe care ni le dă." În final, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a dăruit familiei pruncului nou botezat o cruciuliță și o icoană a Sfintei Parascheva, așa cum este ea reprezentată în Catedrala arhiepiscoplă din Roman.

La finalul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, pr. Ilarion Mâță a premiat doi dintre elevii beneficiari ai serviciilor sociale oferite prin Centrul de zi "Sf. Dionisie Exiguul", Ciprian Leaşcu şi Bianca Sandu, care au obținut rezultate deosebite la Olimpida Națională de Creație literar-duhovnicească de la Iaşi. "În parohia noastră sunt și copii valoroși, care au obținut rezultate deosebite la învățătură. Acestora IPS Arhiepiscop Ioachim le-a oferit diplome de merit și premii exprimând astfel, încă o dată, susținerea pe care o vor găsi permanent în Biserică elevii merituoși, dar și cei ce provin din familii aflate în dificulatate, dar sunt doritori să învețe.", ne-a declarat pr. Ilarion Mâță.