A doua ediție a Festivalului Toamnei organizată de Fundația „Episcop Melchisedec”

Într-o zi cu totul specială, 5 octombrie  2021, Ziua Mondială a Educației, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și Școala Primară „Mușatinii” din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” au organizat Festivalul Toamnei, în parcul fundației romașcane.

Festivalul a debutat cu un imn dedicat toamnei, alcătuit de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim și interpretat de Corul psaltic Diaconia al Catedralei Arhiepiscopale. Ierarhul, prezent la eveniment, a oferit binecuvântare arhierească celor prezenți.

Cum, „Toamna se numără bobocii!”, „Grădina de copii” a Fundației „Episcop Melchisedec” a fost bogată în boboci, care s-au întrecut în momente artistice împodobite cu poezii, cântece, scenete, dedicate frumosului anotimp. Privirile celor prezenți au fost atrase de o paradă a modei prezentată de elevii clasei I a Școlii Primare „Mușatinii” care, în mișcări  mlădioase, au îmbrăcat costumații reprezentând legume și fructe diverse.

Preșcolarii și elevii au fost răsplătiți pentru programele artistice prezentate cu diverse daruri-surpriză, ascunse în grămezi de frunze în parcul generos. Fiecare grupă de copii, însoțiți de zâna toamnei, care nu a lipsit de la eveniment, a trebuit să le descopere, umplând astfel atmosfera de veselie.

Tinerele Antonia Oatu și Teodora Buzdugan, din Roman, au interpretat melodii populare românești și cântece în limba franceză. Învitați la eveniment au fost și reprezentanții Asociației „Treime de Arhierei” din Bacău care, prin prezența tinerelor Iustina Bulimar și Teodora Irava, au demonstrat încă o dată, cât de frumos este versul popular românesc atunci când este interpretat cu talent. La sfârșitul spectacolului, tinerele artiste au fost răsplătite cu daruri.

Grație iubirii de frumos, artă și tradiție, pe care tânărul Iustin Lehonschi o manifestă, participanții au putut admira expoziția etnografică „Lada cu zestre”, care a fost sursă de povești spuse de părinții prezenți copiilor, precum și platou de filmare pentru cei care au dorit să plece cu amintiri inedite de la eveniment.

Participanții la Festivalul Toamnei, părinți, copii și invitați, s-au bucurat de o atmosferă  veselă, de bună voie, putând degusta din „Bunătățile de la părinți”, dar și din preparatele pregătite de gazde, stând pe baloți de paie, văzând cum se face mustul, unii dintre ei pentru prima dată, și admirând ornamentele specifice toamnei, care au înfrumusețat parcul.

„Mulțumim întregii echipe de lucru, precum și părinților care ne-au sprijinit în organizare, reușind astfel, să aducem frumusețea Toamnei în Parcul Fundației Melchisedec!”, a precizat monahia Dionisia Șchiopu – Director educațional Fundația Episcop Melchisedec.