Prima zi a acestui program a început cu rugăciunile rostite de părintele paroh Bogdan Dumitru Cărare. Apoi, au urmat înviorarea și jocurile de cunoaștere. Iustina Lăcătușu le-a prezentat copiilor prescura printr-un atelier duhovnicesc intitulat: „Povestea prescurii, de la bobul de grâu la Trupul Tainic al lui Hristos”. Ulterior copiii, alături de părintele, au pornit într-o mini excursie la doamna din sat care se ocupă cu facerea prescurilor. Participanții au aplicat cele învățate și au creat propriile pâinițe, apoi cu ajutorul pistornicului au imprimat inițialele IC. XC. NI. KA. În timpul coacerii, copiii au desenat drumul prescurii și au realizat un tablou al firului de grâu.
În cea de a doua zi, Iustina i-a introdus în universul biblic al Sfântului Proroc Moise. Participanții au vizionat două filme despre scoaterea poporului evreiesc din slavia Egiptului și despre cum a apărut Decalogul. La final, copiii au răspuns întrebărilor de atenție, au completat un rebus, au creat portretul Sfântului și au reformulat poruncile : „Să nu furi” devenea „Să dăruiești”.
Miercuri, părintele paroh le-a prezentat copiilor toaca supranumită „trâmbița îngerilor”. Printr-un power-point complex le-a expus informații despre aceasta, iar apoi a invitat participanții afară să practice bătutul, după ce le-a explicat cum să folosească ciocănelele.
Joi a fost hramul Bisericii, copiii au participat cu emoție la Sfânta Liturghie.
Vineri, părintele Bogdan, alături de doi voluntari, Andreea Coșeraru și Răzvan Dramba au prezentat povestea „Bunului Samarinean”. În cele din urmă, prin întrebări, jocuri și fișe, copiii au înțeles morala atelierului, aceea de a propovădui binele.
Sâmbătă, a fost oficiată festivitatea de încheiere într-un mod inedit. Părintele a felicitat participanții pentru implicarea lor, i-a invitat la stâna din sat, unde au avut parte de un prânz bogat, iar apoi le-a oferit diplome pentru participare. De la mic la mare l-au îmbrățișat pe părinte cu promisiunea de a se revedea la activitățile acestea ziditoare.