Deschiderea noului an școlar la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman

Luni 13 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în conformitate cu prevederile ordinului comun al Ministrului Educației nr. 5196/03.09.2021 și al Ministrului Sănătății nr. 1756/03.09.2021 a avut loc la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” o festivitate de deschidere a noului an școlar.

După săvârșirea slujbei de Te-Deum oficiată de părinții profesori din liceu, sub protia părintelui arhimandrit Andrei Ioniță, exarh cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și cadru didactic al seminarului romașcan, s-a transmis mesajului Înaltpreasfințitului Ioachim, adresat comunității educaționale a liceului, citit asistenței  de părintele consilier cultural Valentin Gheorghe Băltoi. În cadrul acestuia, Chiriarhul Romanului a încurajat elevii și profesorii la sârguință pe calea cunoașterii și a rugăciunii:

În mod deosebit, adresăm cadrelor didactice care se ostenesc în Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman gândurile noastre de prețuire pentru grija deosebită pe care o manifestă în formarea elevilor seminariști, pentru a fi misionarii de mâine ai Bisericii noastre, și binecuvântăm efortul pedagogic pe care în acest an școalar îl vor depune la catedră. Tinerii care se formează sub aripa protectoare a Bisericii și care își hrănesc mintea și inima din cuvintele nemuritoare ale Evangheliei, trebuie să fie următori ai apostolilor și misionari pentru vremurile de astăzi, actualizând mesajul hristic pentru a hrăni și călăuzi sufletele creștinilor în contextul noilor mutați culturale și religioase actuale. De aceea îi îndemnăm pe tinerii care urmează cursurile Liceului Teologic să asimileze cu responsabilitate învățăturile dascălilor lor, pentru ca prin efortul misionar pe care îl vor desfășura în societate, să mărturisească pe Hristos și să fie factorii care să semene între oameni pacea și concordia, adevărul și dreptate.

Gânduri de suflet a adresat elevilor și părintele exarh cultural Andrei Ioniță, iar autoritățile locale, reprezentate de dl. Primar al Municipiului Roman, ec. Leonard Achiriloaei și de dl. Deputat prof. Dan Laurențiu Leoreanu au fost prezente la debutul noului an școlar alături de profesorii, elevii și părinții școlii de învățământ seminarial patronate de Arhiepicopia Romanului și Bacăului. Domnul deputat a evocat momente din cariera sa didactică, odinioară fiind profesor de matematică la Seminarul Sfântul Gheorghe din Roman.

Cu credința că Domnul va da bună sporire în deprinderea învățăturii, participanții la actul educativ din Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman îi mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea noului an școlar.

Pr. I. Amărinii

Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman