Daruri și activități recreatice pentru 250 de copii din Hârja și Ucraina

    Joi, 1 iunie  2023, de Ziua Internațională a Copilului, Asociația „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși, filiala Bacău (ASCOR Bacău), a desfășurat activități pentru beneficiarii Centrului de recuperare neuromotorie pentru copii și tineri cu dizabilități, pentru cei de la Centrul de zi pentru copii cu risc de abandon școlar, din cadrul asociației de la Hârja și pentru 100 de copii români din Ucraina.

    După oficierea Sf. Liturghii, am dat startul zilei la ora 10.00 cu exerciții de înviorare și un program de dansuri, urmând să bucurăm copiii cu jocuri de echipă, specifice vârstei lor, niciunul dintre aceștia neratând ocazia de a experimenta tehnica de face painting.

    Programul a continuat cu integrarea copiilor în  activități care să le ofere cunoștințe practice de comunicare și relaționare cu persoanele din jurul lor, dar și în relație cu sinele. La ora mesei sărbătoriții au avut parte de surprize cât mai dragi sufletului lor, precum prânzul lor preferat: pizza, alături de desertul cel mai îndrăgit în zilele călduroase de vară, înghețata.

    Înainte de încheierea activităților, cei 120 de beneficiari au primit cadouri personalizate cu încălțăminte nouă și  dulciuri.

    Tot astăzi, prin binecuvântarea Presfințitului Părinte Episcop Veniamin şi cu sprijinul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, coordonat de părintele consilier Ilarion Mâță, 101 de copii au primit câte o pereche de încălțăminte de vară. Beneficiarii sunt originari din cele cinci comunități româneşti ale regiunilor istorice: Ismail şi Cetatea Albă (Belgoroddnestrovsc), Protopopiatul Ismail, din Episcopia  Basarabiei de Sud. Cele peste 250 de perechi de pantofi noi, oferite beneficiarilor centrelor de copii de la Hârja și copiilor români din Ucraina, au fost achiziționate cu sprijinul financiar al Pr. Cornel Iftimie.

    Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate câte s-au împlinit astăzi și pentru că în aceste zile am putut sădi în inimile copiilor dragostea și nădejdea unui viitor mai bun, de asemenea le suntem recunoscători și pentru dragostea pe care ne-au împărtășit-o!

    La mulți ani tuturor copiilor! (Gheorghe Negru - lucrător de tineret din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”)