Daruri pentru copiii internați în Secția Pediatrie a Spitalului Municipal Roman

În contextul Zilei Internaționale a Voluntarului (5 decembrie) și a sărbătorii Sfântului Nicolae (6 decembrie), elevi și profesori din cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman s-au gândit să facă o bucurie și să aducă un zâmbet pe buze copiilor aflați internați în Secția Pediatrie a Spitalului Municipal Roman.

          În acest sens, elevii seminariști s-au mobilizat exemplar și prin efort propriu, conjugat cu sprijinul altor donatori și oameni de bine, au reușit să aducă o rază de soare și un crâmpei de fericire copiilor din spital, ce au nefericita ocazie de a-și petrece ziua consacrată Sfântului Nicolae în suferință.

          Cu inimile încărcate de emoție, cu sacoșele pline și cu gândul la fapta bună, elevii seminariști au purces la drum pregătind pentru copiii aflați în spital un mic simbol al bucuriei, voioșiei și inocenței specifice vârstei, constând în plastilină, cărți de colorat, carioci, fructe, dulciuri, jucării și iconițe cu Sfântul Nicolae.

          În acest fel elevii au înțeles că atunci când primești ți se umplu mâinile, iar când dăruiești ți se umple sufletul, căci  „Mai fericit este a da decât a lua...” (Faptele Apostolilor 20,35).    

   Prof. Bozieanu Mădălina