În Ziua Mondială a Educației, sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, celor 50 de beneficiari ai Centrului de zi din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman li s-au oferit câte un ghiozdan complet echipat pentru școlară, alături de rechizite și dulciuri, toate în valoare de peste 5000 de lei.
În Ziua Mondială a Educației, sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, celor 50 de beneficiari ai Centrului de zi din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman li s-au oferit câte un ghiozdan complet echipat pentru școlară, alături de rechizite și dulciuri, toate în valoare de peste 5000 de lei. Ele au fost oferite cu prilejul deshiderii oficiale a Centrului de zi destinat copiilor ce provin din familii cu posibilități reduse, monoparentale și predispuși la abandon școlar. Proiectul a început din luna septembrie când, prin implicarea școlilor generale din Roman, s-a urmărit identificarea copiilor din clasele I-IV care să beneficieze de susținerea Fundației. ”Intenția Centrului este de a identifica tineri elevi din familii nevoiașe pe care Fundația să-i susțină spiritual, material și financiar în procesul de educație liceală și universitară în speranța de a-i transforma în oameni utili semenilor lor”, a declarat Alexa Aurelian, coordonatorul Fundației. ”Misiunea noastră constă în dezvoltarea deprinderilor de viață independentă a copilului și de a-l ajuta în scopul unei educații ce conturează drumul acestuia spre adult. Investiția în copii și tineri reprezintă un element important al dezvoltării durabile. Educația trebuie să se facă în timp, de aceea noi ne îngrijim ca, de la o vârstă tânără, să învățăm copilul, adică să îl îndrumăm. Misiunea noastră se încheie când un copil reușește să meargă bine, pe un drum bun, fără cel ce l-a învățat”, a precizat doamna Cristina Chelaru, educator în cadrul Centrului de zi.
Activitatea Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman se desfășoară sub îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Centrul de zi fiind coordonat de Aurelian Alexa, director, Chelaru Cristina, cadru didactic, pr. Crețu Cătălin, asistent social, maica Dositeia Ciotârcă, psiholog, la care se adaugă, pentru al patrulea an consecutiv, profesorul Albert Ovidiu și voluntarii mușatini.