"Dar de Crăciun" pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Bacău

 

Parohiile din Protoieria Sascut au derulat, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, programul eparhial social-filantropic "În temniță am fost și a-ți venit la Mine", în Penitenciarul Bacău.

În perioada 12-14 decembrie 2020, preoții sascuteni, sub coordonarea părintelui Abageru Vasile, protopop de Sascut, au pregătit pachete ce au conținut îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și cărți de cultură generală, pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Bacău.

Astfel, în ziua de 15 decembrie 2020, o delegație de la Protoieria Sascut s-a deplasat la Penitenciarul Bacău și a predat pachetele colectate de la parohii, Capelei "Izvorul Tămăduirii" reprezentată de preot Daniel Mașala.

Totodată, cu acest prilej, Asociația "Episcop Teodosie Atanasiu” Sascut, din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oferit celor 20 de persoane private de libertate incluse în acest proiect, pachete ce au conținut sucuri, dulciuri, calendare și cărți de Catehism creștin ortodox.

"Amintim faptul că în ultimii ani, în mai multe parohii ale protopopiatului se derulează activități și întâlniri cu persoanele din Penitenciarul Bacău, parte a programului eparhial "În temniță am fost și a-ți venit la Mine", dar anul acesta datorită restricțiilor impuse de autorități pentru această perioadă pandemică de Covid 19 pe care o traversăm, nu am reușit să mai organizăm întâlniri cu persoanele private de libertate. Prin implicarea preoților din parohiile: Păncești, Sascut Sat, Bălcuța, Valea Seacă 1, Valea Seacă 2, Fulgeriș, Cornățel, Podu Turcului 1, Podu Turcului 2, Șendrești, Parava, Dănceni, Stănișești , Slobozia Bacău 2, Răcăciuni , Schitul Sfânta Împărăteasă Olga, Țepoaia și Huruiești 1, ne-am mobilizat și am reușit să pregătim aceste daruri cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului pentru a bucura sufletele acestor creștini”, ne-a relatat părintele protoiereu Vasile Abageru.

(pr. Gabriel Albu - asistent social)