Cursuri de formare și informare despre dizabilități în Protoieria Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în zilele de 5 și 6 februarie, la sediul Protoieriei Sascut au fost organizate cursuri de formare și informare despre dizabilități cognitive și boli psihice de către Sectorul Social-Filantropic și misionar al Eparhiei Romanului și Bacăului.

De această dată, cursurile au fost adresate clericilor Protoieriei Sascut, fiind în strânsă legătură cu tematica anului 2024, cunoscut în Patriarhia Română ca „An omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor” şi „An comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”.

Formatorii primei sesiunii au fost preacucernicul părinte Ilarion Mâță, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și lector universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, Specializarea asistență socială și preacuvioasa maică Miriam Dascălu, psiholingvist şi formator pe dizabilităţi și viețuitoare a obștii monahale din cadrul Centrului eparhial Roman.

Scopul acestor cursuri este de a iniția clericii în vederea unei pastorații eficiente a copiilor cu deficiențe și a familiilor acestora din parohiile încredințare spre păstorire. 

De asemenea, în ziua de 24 februarie va mai avea loc o întâlnire de acest fel, la care vor participa o parte dintre copiii cu nevoi speciale din parohiile arondate Protoieriei Sascut. 

  Pr. Cerbu Ștefan-Daniil