Credincioșii din Parohia Români și-au serbat hramul istoric

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, la biserica cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Români, comuna Români, Protopopiatul Roman, a fost săvârșită slujba Vecerniei mari unită cu Litia de către un sobor de preoți, aflați sub protia părintelui protopop Dan Alexandru Antoce.

La finalul slujbei, acesta a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a vorbit despre importanța hramului unei comunități și despre marea sărbătoare a Nașterii Maicii Domnului, care este hramul istoric al comunității din satul Români.

De asemenea, a felicitat credincioșii prezenți pentru buna organizare a sărbătorii comunității lor și a remarcat faptul că au venit în număr foarte mare pentru a se ruga împreună în biserica parohială.

Părintele paroh Ioan Aldea a mulțumit ierarhului pentru părinteasca binecuvântare, părintelui protopop pentru cuvântul de învățătură, celorlalți preoți pentru împreună slujire și tuturor celor care s-au implicat în realizarea etapelor necesare pentru a se organiza cum se cuvine hramul comunității, rugând pe Bunul Dumnezeu să dăruiască sănătate și împliniri tuturor.

(pr. Ioan-George Purcariu)