Credincioșii din Mănăstirea Cașin în pelerinaj la Centrul eparhial Roman

Marți, 02 iunie 2015, în ziua pomenirii Sfântului Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Roman, a fost gazdă pentru un grup de pelerini veniți de la Mănăstirea Cașin, Protopopiatul Onești, însoțiți de Pr. Dan Miloiu și Pr. Ioan Bârgăoanu.

În ziua de 24 mai a.c. aceștia se bucuraseră de momentul plin de har și binecuvântare din localitatea lor, când Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de IPS Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului și PS Episcop vicar Timotei Prahoveanul al Arhiepiscopiei Bucureștilor, au sfințit biserica nouă din Mănăstirea Cașin, prilej cu care a fost adusă de la Catedrala arhiepiscopală și racla cu părticică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și a altor sfinți.

Astăzi, de dimineață pornind în pelerinaj, credincioșii mănăstireni au venit la Centrul eparhial însoțind racla cu sfintele moaște, pentru a-i mulțumi Sfintei Cuvioase Parascheva pentru binefacerile primite și pentru a mărturisi bucuria pe care au trăit-o în ziua în care, Preamilostivul Dumnezeu a rânduit să le fie sfințit rodul muncii lor de mai bine de 15 ani, frumoasa catedrală cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Simeon Noul Teolog”.

La Roman, s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim care i-a binecuvântat și i-a felicitat pentru frumoasa organizare și pentru evlavia și trăirea duhovnicească pe care o manifestă, arătând că pelerinajul este și el o formă de mărturisire a credinței.

Părintele eclesiarh, Arhim. Andrei Ioniță, i-a invitat apoi să viziteze atelierul „Sfânta Fotini” unde se confecționează lumânările de cult, atelierul de croitorie „Cămașa lui Hristos” și magazinul de obiecte bisericești „Sf. Cuv. Dionisie”.