Credincioșii din Comuna Berești-Bistrița, la ceas de sarbatoare

02 Decembrie 2016

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, ieri, 1 Decembrie 2016, credinciosii  din Comuna Berești-Bistrița, la inițiativa părintelui Stefan-Ovidiu Rotaru,  împreună cu Primăria Berești-Bistrița, reprezentată de d-l primar Alcaz Ionel, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” din localitate, au adus un omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial și au cinstit „Ziua Națională” a României.

 

La acest eveniment, alături de părintele Ștefan-Ovidiu Rotaru, preot paroh la Parohia Berești-Bistrița II, au fost prezenți toți preoții din comună: pr. Seneca Iordache de la Parohia Berești-Bistrița I, pr. Ioan Mârza de la Parohia Climești și pr. Cătălin-Robert Chiper de la Parohia Brad.

Festivitatea a debutat cu slujba de Te-Deum, apoi s-a făcut un parastas pentru eroii căzuți pe câmpul de luptă pentru libertatea și unitatea românilor.

Atmosfera de sărbătoare și frumusețea Zilei Naționale a fost întregită de activitatea elevilor  școlii din localitate, care, sub atenta îndrumare a d-lui profesor de religie, Dăscălașu Vlăduț, au intonat cântece și poezii patriotice, menite să insufle sentimente de prețuire pentru țară și pentru înaintașii noștri.

Cu această ocazie, d-l primar Alcaz Ionel, în semn de prețuire pentru „Familia Tradițională”, a felicitat familiile creștine ai căror membri, timp de 50 de ani, au fost alături unul de altul trecând peste toate încercarile vieții prin credință și dragoste.