Credincioșii Catedralei „Sf. Nicolae” din Buhuși și-au serbat ocrotitorul spiritual

07 Decembrie 2016

Luni, 5 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, la Catedrala „Sf. Nicolae” din Protopopiatul Buhuși a avut loc slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul și binefăcătorul bisericii parohiale.

 La eveniment a participat  părintele protopop Vasile Cozma, care este și parohul comunității de aici, înconjurat de un numeros sobor de preoți, alături de credincioși din orașul Buhuși.

Cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej a fost ținut de părintele Florin Pelin de la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” - Buhuși, care a scos în evidență latura filantropică a misiunii Sfântului Nicolae, el fiind ierarhul milosteniei prin excelență.

La rândul său părintele protopop a amintit faptul că Sf. Ierarh Nicolae a fost apărătorul Ortodoxiei prin participarea sa la Sinodul I Ecumenic și cu toate că nu a lăsat posterității o vastă operă teologică el rămâne unul dintre cei mai cunoscuți ierarhi datorită faptelor sale milostive. La final, Părintele protopop a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți la această seară de rugăciune.