Copiii Parohiei Brad au participat la Școala de vară

În perioada 23 – 27 iulie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Brad din Protopopiatul Buhuși s-a desfașurat a doua ediție a proiectului „Școala de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

Ca și anul trecut, bucuroși și nerăbdatori, 22 de copii, elevi de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, s-au implicat entuziaști în activitățile propuse de părintele paroh Cătălin Chiper, împreună cu voluntarii.

În fiecare zi programul a început cu rugaciunea, apoi o oră de cateheză și discuții libere, în care copiii au avut ocazia să afle sau să aprofundeze noțiuni de credință ortodoxă și au avut posibilitatea să pună întrebări în legătură cu nelămuririle și problemele vârstei lor.

Copiii abia au așteptat să se reîntălnească cu jocurile și activitățile de la ediția trecută: jocuri de atenție și imaginație, lego și mecano, șah și puzzle. N-au lipsit orele de desen sau de pictură, informații legate de igienă și de comportamentul în societate și mai ales jocuri de grup în curtea bisericii și desene pe asfalt.

În plus, copiii au demonstrat ca sunt deja buni gospodari: băieții au amenajat florile de pe aleea de acces la biserică, eforturile lor fiind răsplătite de fetițele care le-au pregătit tort.

Nu uităm să menționăm și implicarea credincioșilor parohiei, care au avut grijă ca în fiecare zi copiii să primească o gustare la ora prânzului.

Programul școlii de vară s-a încheiat cu o surpriză pentru copii, părintele paroh organizând pentru ei o excursie în zona Târgu Neamț: Catedrala Arhiepiscopală de la Roman, Mănăstirea Neamț, Rezervația de Zimbri, Cetatea Neamț și Humulești.

Prin comportamentul exemplar și prin implicarea lor, copiii au demonstrat că Biserica este o parte importantă din viața lor, că acest program este bine-venit și că anul viitor școala de vară de la biserică va fi, din nou, punctul culminant al vacanței lor. (pr. Chiper Cătălin – Robert)