Copiii de la Hârja vestind Nașterea Domnului Hristos

Copiii Centrului de excență în dezvoltarea resurselor intelectuale și culturale ale tinerilor, din cadrul Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului, persoanelor ce sprijină moral, cultural, spiritual și financiar, în mod constant, instituția de la Hârja.

 Tinerii au colindat la Bacău angajații AJPIS  (Agenția pentru Plăți și Inspecții Sociale), apoi au mers la Roman, întâlnindu-se cu Înaltpreafințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și cu părinții din administrația eparhială,  în catedrală arhiepiscopală. Aici au primit daruri și binecuvântare de la Înaltpreasfinția Sa, încurajându-i să continue lucrarea misionară la care s-au angajat.

Colindătorii au mers apoi în capitala Moldovei și au vestit Nașterea Domnului la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, la concertul de colinde participând rectorul universității, decanul Facultății de Filozofie și Științe Social – Politice și doctoranzii universității. Conducerea instutiției de învățământ superior a invitat pe micii colindători să participe la un spectactacol de colinde susținut în Aula Universității. La finalul zilei, colindătorii de la Hârja s-au închinat Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași, după care au intonat colinde în catedrală mitropolitană.

A fost o experință interesantă. Am vrut ca acești tineri, de care ne preocupăm zi de zi, să ia contact cu oameni deosebiți ce își desfășoară misiunea în instituții cu renume. Ne-am bucurat de reîntâlnirea și binecuvântarea  Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, de persoanele care lucreză în instituții de asistență socială din Bacău care, la rândul lor, au apreciat dragostea pentru credință a acestor tineri. Nu în ultimul rând, experianța de la Iași a fost una specială; întâlnirea cu mediul academic a provocat o mare admirație pentru cultură, prin cadrele universitare prezente, academicieni, scriitori și alți oameni de cultură prezenți la evenimentul organizat de  una dintre cele mai prestigioase universități din țară. Întâlnirea cu Sf. Parascheva a fost una emoționantă, majoritatea copiilor aflându-se pentru prima dată la  Iași, au gustat din bucuria rugăciunii, a colindelor și a culturii, în general, a afirmat Pr. Ilarion Mâță, Președintele Asociației ”Sf.Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”.