Copiii centrului rezidențial pro Familia sprijiniți de parohia Șerbănești

Fiecare început de an, prin activitățile ce se desfășoară la nivel social și medical, este pus sub semnul binecuvântării lui Dumnezeu peste cei bolnavi, bătrâni sau singuri. Astfel, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în cadrul Proiectului Social Eparhial "Bolnav am fost şi m-aţi cercetat" – implementat și în Protopopiatul Bacău, în parohia Șerbănești s-a oficiat Taina Sfântului Maslu pentru copiii adăpostiți în centrul Rezidențial Pro-Familia , un centru de tip familial, cu o capacitate de 88 locuri , asigurând protecție pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 luni și 26 ani.

În ziua de prăznuire a sfântului tămăduitor și apărător Haralambie -10 februarie 2017, cu prilejul serbării Zilei Mondiale a Bolnavilorcopiii centrului au fost primiți de către preotul paroh Adrian-Ciprian Ghinea împreună cu preoții slujitori Vasile Busuioc, Ciprian-Mihai Gunea și părinții invitați, în Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", unde, împreună cu credincioșii parohiei, s-au bucurat de  rugăciuni pentru alinarea și vindecarea suferințelor trupești și sufletești, de încurajarea pentru reușita în viață și de sprijinul parohiei și al oamenilor acestei comunități.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu a urmat un cuvânt de învățătură, prilej cu care a fost transmis și mesajul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, adresat tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din eparhie, aflaţi în suferinţă.

După mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, prin care suntem îndemnați să venim în sprijinul celor aflați în dificultăți la diferite vârste ale vieții, urmând îndemnul Mântuitorului Hristos, credincioșii prezenți au încurajat copiii și le-au oferit, la rândul lor, daruri.

La final copiii au primit în dar alimente, dulciuri, iconițe precum și o masă caldă din partea parohiei și a credincioșilor, menite să le aducă bucurie și speranță. (Pr. Ciprian-Mihai Gunea)