Copii pentru copii

          În contextul Zilei Internaționale a copilului, elevii clasei a X-a din cadrul Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman, sub coordonarea doamnei diriginte, profesoara de biologie Bozieanu Mădălina, s-au gândit să facă o bucurie și să aducă un zâmbet pe buze și copiilor aflați internați în Secția Pediatrie a Spitalului Municipal Roman.

          În acest sens, elevii seminariști s-au mobilizat exemplar și prin efort propriu, conjugat cu sprijinul altor donatori și oameni de bine, au reușit să aducă o rază de soare și un crâmpei de fericire copiilor din spital, ce au nefericita ocazie de a-și petrece ziua consacrată copilăriei lor în suferință.

          Cu inimile încărcate de emoție, cu sacoșele pline și cu gândul la fapta bună, elevii seminariști au purces la drum pregătind pentru copiii aflați în spital un mic simbol al bucuriei, voioșiei și inocenței specifice vârstei, constând în plastilină, cărți de colorat, carioci, figurine din desene animate și bineînțeles un mic desert.

          Pentru că nicio petrecere nu se poate încheia fără tradiționalul „LA MULȚI ANI!”, la plecare ei au cântat pentru copiii din saloane frumoasa urare însoțită de sincere gânduri de grabnică însănătoșire.

          În acest fel elevii au înțeles că atunci când primești ți se umplu mâinile, iar când dăruiești ți se umple sufletul căci  „Mai fericit este a da decât a lua...”( Faptele Apostolilor 20,35).