Copii din Parohia Poienari au serbat Ziua Națională a României, la Roman

03 Decembrie 2016

În data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Parohia Poienari, din Protopopiatul Roman, în strânsă colaborare cu cadrele didactice de la școala generală din localitatea Poienari, a desfășurat un proiect pastoral-misionar-educativ intitulat sugestiv "Copii pentru România Unită".

 Astfel, beneficiarii acestui proiect au fost 23 de copii din Parohia Poienari care au participat la festivitățile dedicate Zilei Naționale a României derulate, în data de 1 Decembrie, în Piața Roman Mușat din centrul municipiului Roman.

Imediat după terminarea sărbătorii dedicate Zilei Naționale a României, cei mai tineri enoriași ai parohiei au vizitat Muzeul de Artă și Muzeul de Științe ale Naturii din orașul Roman fiind încântați de exponatele prezentate cu elocință de muzeografi. După vizitarea muzeelor, copiii au participat la slujba de pomenire a Preotului Vasile Hâncu și a Presbiterei Maria Hâncu la mormântul lor din Cimitirul „Eternitatea” din Roman.

La finalul acestei activități, a scurtei călătorii a copiilor, toți participanții, cu mic și mare, au fost răsplătiți de părintele paroh Cristian Apetrei, care le-a oferit o masă la Restaurantul Elite din Roman.