Conferință preoțească în Protopopiatul Roman

23 Noiembrie 2017

Joi, 23 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Biserica ,,Pogorârea Duhului Sfânt” (Armenească) din Roman, începând cu ora 10.00, a avut loc întâlnirea cultural-administrativă a preoților din Protopopiatul Roman.

Delegați din partea Centrului Eparhial au fost P.C. Pr. Daniel-Alexandru Zamfir, consilier administrativ și P.C. Pr. Eugen Ciuche, consilier pe probleme social-filantropice.
În cadrul ședinței P.C. Pr. Ionuț Florin Grecu de la Parohia ,,Sf. Dumitru” Chicirea a susținut lucrarea cu titlul ,,Patriarhul Iustinian Marina- reorganizatorul învățământului teologic ortodox românesc”, iar P.C. Pr. Dr. Aurel Florin Țuscanu de la Parohia ,,Sf.Nicolae” Trifești a evidențiat în câteva idei situația Episcopiei Romanului în perioada Primului Război Mondial.

Tot în cadrul ședinței a fost prezentat programul social eparhial „Fii dar din Darul lui Dumnezeu”, un program elaborat ce are ca scop oferirea de daruri copiilor nevoiași din parohiile aflate în zone defavorizate din mediul rural.

Au mai fost prezentate și discutate diverse probleme care privesc viața liturgică, pastoral-misionară și administrativ-gospodărească din parohiile Protopopiatului Roman.
PC Pr. Protopop Dragoș Alexandru Munteanu a mulțumit atât preacucernicilor părinți consilieri delegați pentru binecuvântarea arhierească transmisă de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, celor doi preoți pentru frumoasele și elaboratele lucrări prezentate, cât și preoților prezenţi la această ședință, ultima din acest an.