Conferință duhovnicească la Protopopiatul Bacău

11 Iunie 2014

La sediul Protopopiatului Bacău s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, marţi, 10 iunie, o conferință duhovnicească la care a fost invitat părintele prof. dr. Cristinel Teșu.

În contextul anului 2014, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul o­ma­gial euharistic (al Sfintei Spo­­ve­danii şi al Sfintei Îm­păr­tăşanii), cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la iniţiativa preacucernicului părinte protopop Costică Busuioc, la sediul Protopopiatului Bacău a avut loc în ziua de 10 iunie a.c. prima conferinţă duhovnicească din acest an. Invitat a fost preotul prof. dr. Cristinel Teşu, de la Facultatea de Teologie ”Dumitru Stăniloae” din Iaşi. În cadrul conferinţei au fost dezbătute mai multe teme de actualitate, între care misiunea Bisericii în societatea actuală, implicarea preoţilor în viaţa duhovnicească prin calitatea de duhovnici activi plini de râvna pentru binele creştinilor din comunităţile unde activează, precum şi alte probleme duhovniceşti. Preoţii din protopopiat au răspuns invitaţiei adresate de părintele protopop Costică Busuioc, fiind plăcut impresionaţi de prestaţia de înaltă ţinută intelectuală a profesorului ieşean.

La finalul întrevederii, părintele Costică Busuioc a transmis urările și binecuvântarea ierarhului celor prezenți, exprimându-şi totodată bucuria primei întâlnirii cu preoţii în calitate de protopop. De asemenea, a lansat preoților participanţi invitația de a fi prezenți în fiecare zi de vineri la serile cultural-duhovnicești ce se desfăşoară la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului  şi a anunțat susținerea următoarei conferinţe administrative care va avea loc în data de 17 iunie.