Conferință administrativă în Protopopiatul Onești

09 Noiembrie 2015

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 09 noiembrie, a avut loc la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" și "Sfântul Prooroc Ilie", confeința preoților din Protopopiatul Onești.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat astăzi, 09 noiembrie, conferința preoților Protoieriei Onești. După savârșirea Sfintei Liturghii, la care au participat părinți ieromonahi și preoți de mir din cadrul protopopiatului, s-a oficiat o slujbă de pomenire a Părintelui Arhiepiscop Eftimie, care ar fi împlinit anul acesta vârsta de 101 ani.

  Tema conferinței a fost Misiunea parohiei și a mânăstirii astăzi, și a fost susținută de părintele Ionuț Comisu, preot paroh la Parohia Răcăuți.
  Din partea Centrului eparhial au fost delegați părintele Consilier Alexandru Zamfir și părintele Inspector Ilarion Mâță, directorul Centrului rezidențial de la Hârja.
  După susținerea prelegerii de către părintele Comisu s-au purtat discuții despre situațiile apărute după tragicul accident de la clubul bucureștean Colectiv, precum și despre probleme administrative întâlnite de preoți în misiunea lor.