Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” implementat în Parohia Rățeni din Protopopiatul Moinești

21 Februarie 2020

Vineri, 21 februarie, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a avut loc implementarea Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, printr-un parteneriat dintre Parohia Rățeni, Școala Gimnazială Nr.1 Balcani și Primăria Comunei Balcani.

În ziua de 21 februarie 2020, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, printr-un parteneriat dintre Parohia Rățeni, Școala Gimnazială Nr.1 Balcani și Primăria Comunei Balcani, a avut loc implementarea Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

Acesta este un proiect adresat copiilor și părinților cu scopul de a încuraja și susține familiile autentic creștine, dar și solidaritatea în familie și între familii.

Astfel, la biserica Parohiei Rățeni a avut loc întâlnirea de lucru cu cadrele didactice care doresc să se implice în acest proiect, demonstrând astfel că educația copiilor este o responsabilitate a Familiei, a Bisericii și a Școlii. La această întrunire au ținut să fie prezenți și o parte dintre copiii care se vor implica.

„Nădăjduim ca prin implicarea copiilor, a părinților, a cadrelor didactice, a Bisericii și a Școlii să realizăm ceea ce ne propunem prin acest proiect. Multumesc pentru deschidere domnului profesor Mihai Bucătaru, directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 Balcani, cadrelor didactice Vica Năstase – mediator școlar, Bucătaru Codruța – profesor de Matematică, Mirela Găbureanu - educatoare și Hagiumă Gabriel – profesor de Religie, care au răspuns chemării noastre și își doresc să investească în educația copiilor și în activități extrașcolare desfășurate în tinda bisericii. Mulțumesc și domnului primar Luca Vasile, edilul Primăriei Comunei Balcani, pentru că ne pune la dispoziție microbuzul școlar pentru ca elevii implicați să ajungă în siguranță la activitățile desfășurate”, a precizat preotul Cristian-Ioan Balaban.