Concursul de șah „Tinerii în inima satului” Poduri

02 Septembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă, 31 august 2019,  a avut loc la  Așezământul social filantropic „Sfântul Nicolae”  Poduri, Concursul  de Șah „Tinerii în inima satului” organizat de Protoieria Moinești cu ocazia celei de a VII-a ediție a „Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟ și în contextul Anului omagial dedicat satului românesc.

La această competiție sportivă , aflată la a XI-a ediție, s-au înscris 134 de sportivi proveniți din judetul Bacau și din alte localitati din țară. Concursul de șah rapid s-a desfășurat în sistem open elvețian, cu cinci runde de joc,  fiecare sportiv având la dispoziție 15 minute pentru fiecare partidă, participanții evoluând la următoarele categorii de vârstă: „Juniori sub 8 ani”, „Sub 10 ani”, „Sub 13 ani”, „Sub 17 ani” și „Seniori”.

După runda a treia au fost oferite  tuturor participanților aperitive, ceai, cafea, apă minerală și prăjituri puse la dispoziție de parohie. La finalul concursului, în cadrul festivității de premiere, părintele protoiereu Costel Mareș împreună cu părintele Popa Vasile, preot paroh al Parohiei Poduri și preotul Parfene Dumitru,  a acordat 5 cupe pentru câștigătorii de categorie, 40 de medalii de aur, argint, și bronz și ca premiu surpriză, Protoieria Moinești a acordat două biciclete copiilor care au obținut cele mai bune rezultate la acest concurs.

„Multumim  Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru arhiereasca binecuvântare, părintelui  protopop Costel Mareș care s-a implicat cu dăruire și în mod constant în buna desfășurare a tuturor programelor educative desfășurate cu tinerii  în parohia noastră și în protoieria Moinești. Mulțumim comisiei de arbitraj formată din domnii: Suciu Gabriel, Cojocaru Daniel, Ciubotaru Costica, Palade Emil și domnișoara Stanciu Malina, precum și insotitorilor (instructori și antrenori de șah, părintâți și bunici). Multe mulțumiri adresăm domnului Dan Gabăr, președintele Asociației  Club Sportiv „Elisabeta Polihroniade” care a asigurat materialele sportive necesare defășurării competiției și bineînțeles copiilor, tinerilor, profesorilor, antrenorilor, arbitrilor, părinților și tuturor participanților. Felicitări câștigătorilor și tuturor competitorilor care au avut o prestație extraordinară astăzi și mult spor în continuare spre a se perfecționa și a practica „sportul minții. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” Instructor și arbitru de sah, pr. Parfene Dumitru