Concurs Național Catehetic evaluat în Protoieria Sascut

04 Iunie 2020

În Protoieria Sascut, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a avut loc corectarea lucrărilor înscrise la Concursul Național Catehetic ,,Iubirea lui Hristos în familia mea".

Astăzi, 4 iunie 2020, a avut loc în sala de ședințe "Episcop Teodosie Atanasiu" a Protopopiatului Sascut, evaluarea lucrărilor din proiectul național catehetic de anul acesta.

În prezența părintelui protoiereu Abageru Vasile, delegat al Ierarhului a fost părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și tineret din cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale. 

Implicate în proiectul catehetic cu activități în care au implicat peste 150 de copii și tineri au fost următoarele parohii: Fulgeriș, Păncești, Rădoaia,  Răcăciuni, Conțești și Bălcuța.

În urma deliberării au fost premiate cu locurile I, II și III, parohiile: 
- locul I - Parohia Fulgeriș;
- locul II - Parohia Răcăciuni;
- locul III - Parohia Rădoaia.

Celelalte unități de cult din Protopopiatul Sascut înscrise au primit mențiune.

Tot astăzi, a fost oficiată slujba Parastasului pentru eroii, soldaţii, luptătorii, diplomaţii români şi toţi cei care au contribuit la realizarea României Mari la nivel naţional, între anii 1916-1918, şi recunoaşterea acesteia pe plan internaţional, în special prin Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920.

Ca o bună colaborare între Biserică și autoritățile statului, au fost prezenți la slujba pomenirii, domnul primar Ioan Răuță și viceprimarul localității Sascut, care și-au arătat recunoștința prin depunerea de flori la monumentul închinat eroilor din Primul Război Mondial, situat în curtea protopopiatului. (pr. Albu Gabriel)