În Ajun de Crăciun, după o tradiție de mai bine de 20 de ani, s-au adunat în Biserica „Pogorârea Sf. Duh” din satul Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, credincioșii iubitori de tradiție românească și de cântare bisericească, pentru a asculta vestea Nașterii Domnului în glas dulce de colind.
În biserica satului, la ceas de vecernie, au cântat cele două coruri de copii ale parohiei: Corul de copii „Îngerașii” și Corul tinerilor „Sf. Nicolae”, Grupul vocal feminin „Sf. Nectarie” și Grupul vocal bărbătesc „Sf. Ștefan cel Mare”.
Colindele au fost prezentate, însoțite de cuvinte explicative despre tradiția colindatului: asemănarea colindătorilor cu cetele îngerilor și păstorii care au venit la peștera Betleemului, despre mărturisirea credinței prin aceste cântări și îmbrăcarea în veșmânt de sărbătoare a celor ce cântă și în lumină caldă a celor ce ascultă.
La final, părintele paroh Ovidiu Hereș a felicitat pe colindători pentru râvna lor pentru păstrarea tradiției și a costumului popular, dar și pentru emoția pe care au transmis-o în sufletele tuturor celor prezenți, reușind să aducă bucuria de la Betleem în această biserică.
Concertul de colinde a fost unul caritabil, în scopul strângerii de fonduri pentru familiile aflate în dificultate din sat, care vor fi ajutate în zilele de Crăciun.
Odată cu evenimentul din seara aceasta, a fost lansat și Proiectul cultural-filantropic: „Străbunii noștri au făcut Unirea", care va participa la faza pe protopopiat a Concursului național cultural-artistic „Unirea: libertate și unitate”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română.