Comunicat - cod portocaliu caniculă

Îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului către cler și popor, în timp de caniculă.

Urmând îndemnului venit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a Prefecturilor Neamț și Bacău, cât și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sfătuim părintește pe toți preoții din parohiile eparhiei să pună la dispoziție spațiul ocrotitor al lăcașurilor de cult, apă plată și minerală, așezămintele filantropice să funcționeze ca centre de prim-ajutor, iar duminică, 6 august, programul liturgic să înceapă cu o oră mai devreme, evitând astfel deplasarea credincioșilor în intervalul orar 11.00-18.00.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să ne ocrotească în aceste zile toride și nădăjduim ca slăvitul Praznic Împărătesc al Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aducă cu milă și cu îndurare cercetare viei sădită de Domnul și răcoare - dar al iubirii Sale de oameni.

„Cel ce îmbraci cerul cu nori și gătești ploaie, rourează pământul cu îndestularea binecuvântării Tale, Bunule. Îndură-Te și trimite nouă milele Tale cele bogate, rugămu-ne Ție, Iubitorule de oameni, auzi-ne și ne miluiește”.

 

IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului