Comemorarea eroilor neamului românesc în Protoieria Moinești

În fiecare an, România își unește vocea într-o comemorare solemnă, pentru a cinsti eroii, dar și martirii și mărturisitorii care și-au dat viața pentru apărarea țării, libertății și credinței noastre Ortodoxe strămoșești. 

Joi, 25 mai 2023, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului şi a Zilei Eroilor, pe întreg cuprinsul Protopopiatului Moinești au fost oficiate slujbe religioase și programe cultural-artistice, pentru cinstirea tuturor eroilor români, din toate timpurile și locurile, care s-au jertfit pentru țara noastră și a credinței ortodoxe strămoșești, libertatea, demnitatea și unitatea națională.

La aceste manifestari de pe cuprinsul Protoieriei Moinești, parteneriatul instituțional dintre Biserică, Școală și Primărie s-a concretizat prin activități cultural-religioase desfășurate în incinta lăcașurilor de cult și/sau în apropierea monumentelor dedicate și închinate eroilor neamului românesc. Reprezentanții Bisericii, Instituțiilor școlare, autorităților locale și centrale au înălțat rugăciuni și au depus coroane de flori în cinstea eroilor care, prin jertfa lor ne-au lăsat moștenire o țară liberă și unită.

Părintele protopop Costel Mareș, a oficiat anul acesta slujba de pomenire la monumentul eroilor din municipiul Moineşti, alături de un sobor de preoți, iar la final a rostit un cuvânt de mulțumire, îmbărbătare și încurajare subliniind frumusețea și măreția jertfei înnaintașilor noștri care au lăsat prin aceasta o lume mai bună pentru noi și copiii noștri.

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!