Colecte pentru victimele cutremurului din Siria și Turcia

24 Februarie 2023

În urma permanenței eparhiale ce a avut loc în data de 14 februarie 2023, s-a hotărât desfășurarea în Eparhie a unei colecte pentru victimele cutremurului din Siria și Turcia, deschisă în perioada 19 februarie – 19 martie 2023.

Seismul a afectat comunitățile Patriarhiei Antiohiei din Alexandretta, Mersin și Antakia din Turcia, precum și comunitățile din Alep, Latakia și Hama din Siria. Numărul deceselor din ambele țări este estimate la  peste 47.000.

Având în vedere apelul făcut de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru organizarea unei colecte care să vină în sprijinul comunităților ortodoxe din Siria și Turcia, care au fost grav afectate de cutremurul devastator care s-a produs la începutul lunii februarie, unitățile de cult (parohii și mănăstiri) din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vor realiza colecte în bani după modelul colectelor organizate în situațiile similare din anii anteriori. Fondurile vor fi transmise către Patriarhia Antiohie, prin contul special deschis al Patriarhiei Române.

Astfel, se poate dona în contul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cu mesajul sinistrați. Banii astfel strânși vor fi virați din contul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului către Patriarhia Română, apoi Patriarhia Română va trimite către Patriarhia Antiohiei. 

Contul  Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului  este: RO02RNCB0198003318260001.