Cerc Pedagogic organizat de Școala Primară „Mușatinii” din Roman

Joi, 19 noiembrie, Școala Primară „Mușatinii” din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”-Roman a fost gazda Cercului Pedagogic organizat pentru învățământul primar. Sala de festivități a școlii, pregătită cu ornamente de toamnă și de sărbătoare, a primit într-un ambient plăcut cele 50 de cadre didactice din orașul Roman și din împrejurimi.

Monahia Dionisia Șchiopu, directorul educațional a Fundației „Episcop Melchisedec” a salutat toți participanții și a prezentat, pe scurt, activitatea instituției. A urmat doamna director Despina Pîcă, directorul școlii, care a deschis activitatea prin vizionarea unui film de prezentare a școlii.

Activitatea cercului s-a desfășurat după următoarea tematică:

  • Partea I

*Educaţia axată pe valori – forme concrete de abordare în demersul educaţional; 

* Valorile fundamentale ale omenirii şi conţinuturile învăţării - bază de operare pentru structurarea competenţelor.

    Exemple de bună practică-clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a;

*Curriculum la decizia şcolii (CDŞ) – importanţa, procedura de elaborare şi avizare a programelor corespunzătoare, structura, monitorizarea şi evaluarea implementării acestuia. 

    Exemple de programe la disciplinele opționale-clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a;

 * Portofoliul educaţional şi raportul descriptiv de evaluare a dezvoltării la finalul clasei pregătitoare şi al clasei I – instrumente de documentare a traseului educaţional al elevului - dezbatere, ateliere de lucru.

  • Partea a II-a 

*Banca de valori: Valorile fundamentale ale omenirii şi conţinuturile învăţării - bază de operare pentru structurarea competenţelor - activitate demonstrativă cu elevii.

Elevii celor 5 clase ale Școlii Primare „Mușatinii” au susținut, la final, un frumos și divers program artistic cu dansuri populare, vals, cântece, piesă de teatru. În aplauzele tuturor celor prezenți, micuții „au validat” calitatea serviciilor educaționale de care beneficiază în școală.

Au participat cadre didactice (învățători și profesori pentru învățământ primar) de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” Roman, Școala Gimnazială Dulcești, Școala Gimnazială „Nicolae Apostol” Ruginoasa, Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia, Școala Gimnazială Trifești, Școala Gimnazială Făurei, Școala Gimnazială Văleni.