Cerc Pastoral în Parohia Bârjoveni II

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Barjoveni 2, din Protopopiatul Roman, a avut loc marți, 13 decembrie 2022, întrunirea preoților din cadrul cercului pastoral “Sfinții Apostoli Petru si Pavel”.

În cadrul întâlnirii s-a săvârșit slujba Aghesmei mici si Sfânta Taină a Maslului, sub protia părintelui Dan Alexandru Antoce, protopop al Protopopiatului Roman.
Cu această ocazie, în contextul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, închinat sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, părintele paroh Constantin Rotaru a vorbit celor prezenți despre importanta rugăciunii in viața creștinilor.
La final părintele protopop a apreciat participarea în număr mare a enoriașilor, la acest eveniment, a subliniat însemnătatea și folosul untdelemnului din cadrul Tainei Sfântului Maslu și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.
Potrivit părintelui Ioan-George Purcariu, coordonatorul cercului pastoral, întalnirile de acest fel reprezintă evenimente de o foarte mare importanță pentru viața comunității în care se desfășoara și un moment de apropiere și de colaborare între slujitorii sfintelor altare.
Cercul Pastoral “Sfinții Apostoli Petru si Pavel”, din cadrul Protopopiatului Roman, cuprinde un număr de 14 parohii din comunele Români, Moldoveni si Bahna.