Cerc pastoral la Parohia Bărcu

28 Februarie 2019

Joi, 28 februarie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Ioan Casian si Gherman din Dobrogea, în Parohia Bărcu – Goșmani a avut loc întâlnirea preoților din Cercul pastoral nr. 2 „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și în prezența părintelui protopop Vasile Cozma.

A fost săvârșită Sfânta Liturghie de către părintele protopop, împreună cu preoții din comunele Români și Moldoveni, în prezența a numeroși credincioși din Parohia Bărcu.

 În cuvântul de învățătură, părintele protopop a prezentat câteva aspecte referitoare la sfinții prăznuiți în această zi făcând o paralelă cu Duminica Fiului Risipitor (lăsatului sec de carne), îndemnând credincioșii la pregătire duhovnicească și trupească în așteptarea Postului Mare și al marelui praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 După Sfânta Liturghie, a avut loc ședința propriu-zisă a întâlnirii când părintele paroh Macovei Mihai, gazda evenimentului, a prezentat date istorice despre biserica parohială și preoții slujitori, școala satului, despre profesorii și învățătorii care au activat la această școală, amintind contribuția deosebită a preotului Constantin Vârtolaș și a preotesei Ana la dezvoltarea vieții cultural – religioase a comunității parohiale, știut fiind faptul că preotul Vârtolaș a păstorit aici vreme de 41 de ani .

La finalul întâlnirii, la mormântul părintelui Constantin Vârtolas a avut loc slujba parastasului spre veșnică pomenire.