Cerc pastoral la Biserica „Sfântul Nicolae” din Poduri

Luni, 3 iulie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din Poduri a avut loc întâlnirea anuală a Cercului pastoral-misionar „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Comuna Poduri, Protopopiatul Moinești.
 

Programul zilei a cuprins săvârșirea Agheasmei și a Tainei Sfântului Maslu de către părintele protopop Costel Mareș, alături de preoții din zonă. Credincioșii prezenți s-au bucurat de un florilegiu de muzică psaltică și cântece patriotic-religioase oferit de grupul catehetic de copii al Parohiei Poduri și de Corul ”Melozii Moineștilor” alcătuit din cântăreții bisericești din Protopopiatul Moinești. Punctul culminat al evenimentului a fost susținerea conferinței ”Copiii bătrâni și bătrânii copilăroși” de către părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

În contextual Anului omagial al pastorației vârstnicilor, coordonatorul Cercului pastoral ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, pr.Vasile Popa, a oferit din partea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim o Diplomă de Recunoștință celor doi preoți pensionari: Petru Moraru și Arpad Corbu, pentru întreaga activitate pastoral-misionară desfășurată în comuna Poduri din Protopopiatul Moinești.
 
În încheiere, părintele protoiereu Costel Mareș a transmis binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și a felicitat pe toți cei implicați în organizarea evenimentului, părinții coordonatori ai proiectului, părintele Popa Vasile și părintele Parfene Dumitru, precum și pe numeroșii credincioși prezenți la acest eveniment.