Centru de Socializare Vârstnici inaugurat la Parohia Andrieșești

28 Octombrie 2021

În ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, la Parohia „Sfântul Dimitrie” – Andrieșești a avut loc inaugurarea Centrului de Socializare Vârstnici „Sfântul Ierarh Spiridon”.  La bucuria prilejuită de acest eveniment au luat parte părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche și părintele secretar Ciprian Olteanu alături de părintele paroh Marian Năstac și credincioșii parohiei. 

Începutul cel bun a fost marcat de săvârșirea acatistului Sfântului Dimitrie urmat de slujba de aghiazmă și sfințirea uleiului la finalul cărora au fost rostite rugăciuni pentru tămăduirea bolilor sufletești și trupești, mai ales în această vreme de pandemie. La fel ca și în celelalte parohii ale Protoieriei Bacău care deja desfășoară activități cu vârstnicii, și la Parohia Andrieșești locația acestui centru va fi oferită de către casa de prăznuire a comunității. Bucuria formării unui astfel de centru a fost dublată și de sfințirea acestei clădiri ridicate prin munca, devotamentul și jertfa credincioșilor parohiei, coordonați de preotul paroh, a  unor sponsori și a Primăriei Comunei Hemeiuș. 

Debutul acestui Centru de Socializare Vârstnici vine ca o activitate ce marchează hramul parohiei, dar și ca implementare în mod vădit a proiectului socio-educațional al Protoieriei Bacău denumit „Hristos-lauda bătrâneților mele” . Întâlnirile desfășurate în cadrul acestui centru și sub egida proiectului au rolul de a acorda timpul necesar atât credincioșilor, cât și preotului de a lămuri diferite aspecte cu privire la viața bisericii și a comunității parohiale. Oferă posibilitatea de a aduce lămuriri și de a stabili anumite aspecte administrativ-misionare ale parohiei, motiv pentru care inițiativa părintelui a fost bine primită de către credincioși.

Întâlnirile care deja au avut loc conform calendarului de activități propus, au dinamizat caracterul misionar-social al comunității prin formarea unui grup de persoane vârstnice mereu în legătură cu preotul și comunitatea de care aparțin prin diferitele acțiuni desfășurate. Următoarea activitate a centrului nou înființat va avea loc pe data de 7 noiembrie, iar tema propusă chiar de către participanții seniori este intitulată „Beneficiile și contraindicațiile medicamentelor”.