Cateheză despre Liturghia Catehumenilor, în parohiile Protoieriei Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în săptămâna 23-29 ianuarie, parohiile Protoieriei Sascut au continuat implementarea Programului Anual Catehetic, prezentând Cateheza intitulată “Liturghia Catehumenilor”.

În acest sens, credincioșii din fiecare parohie au putut înțelege, pas cu pas, conținutul primei părți a Sfintei Liturghii (Liturghia Catehumenilor) care începe cu Binecuvântarea Mare și ține până la Vohodul Mic.

De asemenea, auditoriul a putut găsi răspunsuri la diferitele întrebări și curiozități pe care le-a avut, cum ar fi: “Care este locul Sfintei Liturghii în cultul creștin public?”, “Care este scopul Sfintei Liturghii?”  și altele asemenea.

La final, cu toții au înțeles faptul că Sfânta Liturghie reprezintă originea și centrul cultului divin public, fiind slujba care perpetuează până la sfârșitul veacurilor jertfa Mântuitorului Hristos, oferită credincioșilor spre iertarea păcatelor și sfințirea vieții lor duhovnicești.

Programul catehetic va continua și în săptămâna următoare, când toți creștinii din comunitățile parohiale ale Protoieriei Sascut vor putea învăța despre următoarea parte a Sfintei Liturghii, de la cântarea Trisaghionului liturgic până la Ectenia întreită.

Pr. Apostu Ionuț Alexandru