Caravana ASCOR în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

Miercuri, 28 iunie, la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Bacău s-a desfășurat a III-a ediție a proiectului catehetic Caravana ASCOR. Tema ediției de anul acesta este „Pot fi liber în afara Libertății?” și își propune să ofere o perspectivă teologică tinerilor cu privire la conceptul de libertate.

La invitația Pr. Paroh Iulian Popa, voluntarii ASCOR Bacău au desfășurat proiectul Caravanei în cadrul școlii de vară parohiale. Sesiunile de lucru i-au ajutat pe  50 de participanți să înțeleagă diferența dintre libertate și libertinaj, ajutându-i să observe că adevărata libertate se află în persoana Mântuitorului Hristos și nu în provocările cu care îi întâmpină societatea contemporană. În cadrul atelierelor a existat un exercițiu care i-a ajutat pe tineri să își creioneze parcursul vieții lor sub forma unui râu, exemplificându-se momentele dificile din viața lor, dar și soluțiile pe care le-au găsit. Concluzia activității a fost aceea că fiecare om este unic, dar împărtășește bucuriile și suferințele vieții alături de cei apropiați.

Programul catehetic se află la a III-a ediție și se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 

(Vlad Țuțurlan)