Campania „Donează sânge, salvează o viață!” derulată în Parohia Stănișești, Protoieria Sascut

 

Zilele de 9 și 10 decembrie 2020, au reprezentat, pentru 10 enoriași ai Parohiei Stănișești, prilejul de a face o faptă bună pentru semeni necunoscuți, prin prezența la Centrul de Transfuzie Sanguină din localitatea Bacău, pentru donare de sânge.

Campania "Donează sânge, salvează o viață!", binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și coordonată de părintele protoiereu, Vasile Abageru, a devenit o tradiție pentru Parohia Stănișești, fiind organizată cel puțin o dată pe an.

Importanța participării la această acțiune de donare de sânge este una de amploare, din cel puțin două motive: primordial, este gândul de ne ajuta semenii aflați în suferință, precum și unitățile medicale, care suferă de un deficit de sânge; nevoia acestuia fiind acută, mai ales în această perioadă de pandemie pe care o traversăm; apoi din frageda experiență a parohiei: o parte din donatori, la triaj, au fost identificați cu diferite afecțiuni despre care nu știau (ex. probleme cardiace, anemie), iar dacă nu ar fi participat, cu siguranță ar fi avut neplăceri într-un viitor apropiat.

Dacă anul acesta la nivelul parohiei s-a dublat numărul de voluntari, pentru anii următori se dorește o creștere a numărului de enoriași care să conștientizeze importanța faptei bune pe care o practică.

Pr. Ionel-Codrin GHEORGHIȚĂ