Bucurie și comuniune la Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău

03 Octombrie 2022

Vineri, 30 septembrie 2022, Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău a îmbrăcat haine de sărbătoare, prăznuind anticipat hramul Paraclisului „Acoperământul Maicii Domnului”. Evenimentul a debutat cu slujba Acatistului „Acoperământului Maicii Domnului”, apoi a fost săvârşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi sub protia părintelui Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Bacău.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a adunat atât elevi, cât şi cadre didactice ale Colegiului, care au venit cu mare bucurie şi dragoste de Hristos la invitaţia părintelui Justinian Cimpoeru, profesor de Religie în cadrul acestei unități de învățământ.

În cuvântul de învățătură, părintele inspector Adrian Alexandrescu „a predat” elevilor participanți o frumoasă lecție de Religie despre preacinstirea Maicii Domnului.

Părintele profesor Justinian Cimpoeru a mulţumit lui Dumnezeu şi Preasfintei Fecioare Maria pentru ajutorul revărsat cu belşug asupra Colegiului, aducând de asemenea cuvinte de recunoştinţă celor care s-au implicat în această deosebită activitate, domnului director prof. Bâzu Petru şi doamnei director-adjunct, prof. Şuhan Andreea, tuturor profesorilor şi elevilor.

La final, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru cadrele didactice şi elevii mutați la Domnul întru nădejdea Învierii, împărţindu-se pachete cu hrană în memoria acestora.