Bucurie duhovnicească în Parohia Sascut-Sat, Protoieria Sascut

06 Decembrie 2020

Zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 04.12-06.12.2020, au fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Sascut-Sat, din Protoieria Sascut, întrucât și-au serbat unul din hramurile bisericii, pe ocrotitorul Sfântul Ierarh Nicolae.

Programul zilelor de sărbătoare închinate prăznuirii cu ocazia hramului, a debutat vineri, când, la invitația părintelui paroh, Alexandru Grigoraș, un sobor de preoți sascuteni au săvârșit Slujba Acatistului Sf. Ierarh Nectarie, Slujba Aghezmei celei mici și Taina Sfântului Maslu pentru praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei Sascut-Sat.

Tot în această zi, având arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost aduse, spre închinare, Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli, de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", parohia Lazaret, din orașul Bacău.

Sâmbătă, începând cu orele 16:00, sub protia părintelui protoiereu, Abageru Vasile, a fost oficiată, în sobor de preoți, slujba Vecerniei celei Mari unită cu Litia, iar cântările la strană fiind oferite de câțiva membrii ai corului academic Byzantion, dirijat de Psaltul, Lector Universitar Dr. Adrian Sîrbu.

Bucuria duhovnicească a enoriașilor a fost din ce în ce mai intensă, participând la sfintele slujbe și ascultând cu atenție cuvântul de zidire duhovnicească al protoiereului, despre viața Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.

În seara aceleași zile, sub directa îndrumare a părintelui protopop, a fost anunțată și implementarea programului cultural catehetic, eparhial "Școala de iarnă".

Atmosfera de sărbătoare duhovnicească a culminat, duminică, cu Utrenia și Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoți, iar răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Filomenos, din localitatea Onești, care, a oferit la finalul zilei, celor prezenți un moment de înălțare sufletească prin concertul de colinde, special pregătit pentru această zi.

Zilele de sărbătoare ale parohiei, s-au încheiat cu derularea programului social filantropic eparhial "Ajutăm familia creștină în nevoie", prin intermediul căruia, un număr de aproximativ 200 de enoriași, copii, părinți și bunici, a căror situație materială este precară, au primit pachete cu dulciuri și fructe, o masă caldă, precum și alimente neperisabile, din partea parohiei.

La sfârșit, părintele paroh, Alexandru Grigoraș, a mulțumit tuturor părinților împreună slujitori dar și enoriașilor pentru participarea la sărbătoarea parohiei.

pr. Gabriel Albu