Bucuria sărbătorii hramului Parohiei Drăgușani împărtășită cu persoanele private de libertate din Penitenciarul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub coordonarea PC Părinte Alexandru Grigoraș, Protopop al Protoieriei Sascut, astăzi 20 ianuarie 2023, în Parohiile Parava și Drăgușani a avut loc întrunirea preoților din Parohiile Cercului Pastoral nr. 2 "Sf. Eftimie cel Mare".

Astfel, ziua a debutat dis de dimineață cu sărbătoarea hramului Sf. Cuv. Eftimie cel Mare, în parohia Drăgușani, păstorită de PC Pr. Negoiță Ionuț, prin săvârșirea Slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii, unde, pe lângă credincioșii din comunitate, au fost prezenți la invitația preoților și un grup de 15 tineri, privați de libertate în Penitenciarul Bacău alăruri de însoțitorii lor, cu toții având bucuria de a se putea închina la un fragment din sfintele moaște ale Sf. Cuv. Eftimie, care se află în această biserică.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop Alexandru Grigoraș care care a arătat cum ne putem asemăna și noi credincioșii viețuirii alese pe care a avut-o Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare, evidențiind faptul că toți suntem chemați să ajungem la măsura sfințeniei, a asemănării cu Dumnezeu. Totodată, părintele protopop a trasmis binecuvântarea ierarhului locului pentru acest frumos eveniment care s-a petrecut astăzi.

Bucuria întrevederii a continuat cu agapa frățească care a avut loc la Așezământul Social Filantropic "Sf. Ier. Spiridon" din satul Parava, unde părintele Paroh Prisecariu Marius Gheorghiță a susținut o frumoasă cateheză cu titlul "Rugăciunea Tatăl nostru:  Și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșiților noștri",  în cadrul căreia a fost evidențiată virtutea iertării aproapelui. 

Concluziile zilei au fost evidențiate de părintele capelan Daniel Mașala care trasmis mulțumirile beneficiarilor acestui proiect, arătând faptul că acest parteneriat între Penitenciarul Bacău și Protopopiatul Sascut este unul care dorește să aducă mângâiere sufletească celor care sunt privați de libertate și să le arate că sunt bineprimiți Acasă în marea familie a Bisericii lui Hristos.

Această activitate s-a înscris în cadrul programului social filantropic eparhial "În temniță am fost și ați venit la Mine", în cadrul căruia în fiecare lună a anului parohiile vor organiza astfel de întâlniri de suflet la care îi vor invita să ia parte și pe  cei care sunt beneficiari din Penitenciarul Bacău.

Pr. Robert-Vasile Moldoveanu