Bucuria Praznicului Nașterii Domnului vestită de Corul „Sfântul Antipa de la Calapodești” al Protoieriei Sascut

19 Decembrie 2022

Luni, 19 decembrie, în săptămâna premergătoare marelui Praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos, membrii Corului „Sfântul Antipa de la Calapodești” au susținut mai multe recitale de colinde în diferite locații ale Municipiului Bacău.

Corul Protopopiatul Sascut, recent înființat de către preotul protopop Alexandru Grigoraș cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după o perioadă de pregătire aleasă, au bucurat inimile ascultătorilor prin colindele tradiționale interpretate, mai ales ale celor care au mare nevoie de acest lucru și anume, cei suferinzi sufletește și trupește.

Astfel, începând cu ora prânzului, colindătorii sascuteni au pornit către Penitenciarul Bacău, unde au fost primiți cu bucurie și căldură sufletească de către părintele capelan Daniel Mașala și de cei care sunt găzduiți de acest loc.

De asemenea, părinții au adus multe daruri pentru cei lipsiți de libertate, nădăjduind că ele vor bucura sufletele lor în preajma acestei sărbători a dragostei și iubirii creștinești.

Destinația următoare a fost sediul Consiliului Județean Bacău, unde gazdă a fost Domnul Președinte Valentin Ivancea, alături de Domnul Prefect Lucian Bogdănel și toți cei care își desfășoară activitatea în acest loc.

Programul a continuat cu vizita la Spitalul Județean Bacău, loc în care rugăciunea exprimată prin intermediul colindelor a adunat la un loc personalul acestuia și i-a făcut pe bolnavii prezenți să uite pentru un moment de toate suferințele lor.

La plecare, părintele Rusu Daniel, gazda locului, a mulțumit tuturor pentru aceste momente înălțătoare la care au fost părtași cu toții.

Spre finalul zilei, după săvârșirea Slujbei Vecerniei, „Colindul Sfânt și Bun” a răsunat în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman unde în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a altor membri ai Centrului Eparhial, Corul Protoieriei Sascut a interpretat o suită de colinde psaltice, bucurând inima Chiriarhului lor și împlinind astfel o așteptare, aceea de a înființa în Protoieria Sascut un cor reprezentativ acestei zone și care să se alăture corurilor celorlalte protoierii.

Ierarhul a felicitat inițiativa și pregătirea membrilor acestui cor, îndemnând ca această zi să fie doar un început al multor activități frumoase și rodnice pe care preoții Protoieriei Sascut le vor desfășura alături de protoiereul lor, părintele Alexandru Grigoraș.

Pr. Apostu Ionuț-Alexandru